maanantai 31. maaliskuuta 2014

Broileria Igorin tapaan

Taas kokeilin fb-ryhmässä Meidän Köökki julkaistua reseptiä. Hieman emmin tuota paprikan määrää. Tykkään kyllä siitä, mutta kun mun sisuskalut ei oikein tykkää. Mutta rohkea rokan syö. Just huomasin, että herkkukurkku jäi pois keitoksesta, mutta kyllä se silti hyvää oli. Varmaan olisi kurkku kyllä antanut vähän lisää pontta makuun, mutta laitetaan sitten, kun huomenna lämmitetään uudelleen ruuaksi. Sitä tuli nimittäin niin paljon, että syödään pari-kolme päivää. Laitan ihan ensiksi kuvan

Luulen kuitenkin, että seuraavalla kerralla vaihdan paprikan johonkin muuhun vihannekseen, esim. porkkanaan, parsakaaliin tms.

No niin,
800 g  kanan filettä (minä ostin filepaloja)
1         punainen paprika suikaloituna
1         keltainen paprika suikaloituna
2         isoa sipulia kuutioituna
3         valkosipulin kynttä pilkottuna
70 g    tomaattipyreetä (1 pieni purkki)
1 rkl    sokeria
2 tl      suolaa
2 dl     kanalientä (kanaliemikuutiosta)
350 g  smetanaa (3 prk)
(1        kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
           kourallinen persiljaa revittynä
           mustapippuria myllystä

Kuullota pannussa paprikat ja sipulit.
Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi.
Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti kiehuen.
Paista kanafileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin värin.
Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike päälle. Laita uuniin 175 asteeseen noin 30 minuutiksi.

Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kaverina!

Ei kommentteja: