sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Häränfilee Ataman pilahviriisin kera

Sain tämän reseptin joskus vuosia, vuosia sitten eräältä työkaverilta, joka oli sen bongannut ruotsalaisesta lehdestä. Ruuasta on sittemmin tullut suosittu meillä. Käy myös fosforirajoitteiseen ruokavalioon, kunhan ei syö liikaa lihaa. Olkaapas hyvät!

Näitä tarvitset 6:lle hengelle.

Paistamiseen:
750 g naudanfile (mieluiten keskiosaa)
1 tl suolaa
2 maustemittaa mustapippuria (maustemitta on hyppysellinen)
2 rkl voita

Gratinointiin uunissa:
150 g säilöttyä paprikaa purkissa (viipaloitua)
200 g suolakurkkua
4 dl smetanaa tai creme fraichea(tai 3 dl kermaviiliä + 1 dl vispikermaa)
75 g voita
2-3 valkosipulinkynttä
1 maustemittaa  suolaa, ½ maustemittaa mustapippuria

Tee näin:
1.     Laita uuni 225°:een
2.     Putsaa filéstä rasva ja kalvot pois. Hiero sen pintaan suola ja mustapippuri.
3.     Ruskista liha hyvin ympäriinsä voissa.
4.     Laita uuniin noin 20-30 minuutiksi riippuen lihan paksuudesta. Ota uunista ja anna lihan vetäytyä noin 10 minuuttia.  Leikkaa sitten 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Nosta uunin lämpötila 300°:een.
5.     Sekoita voi, puserretut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri valkosipulivoiksi. Laita voi tuorekelmun sisään ja rullaa se pitkoksi ja laita jääkaappiin kovettumaan.
6.     Suikaloi kurkku .
7.     Voitele uunivuoka, laita filé siihen ja sen päälle paprikan ja kurkun suikaleet. Levitä päälle smetana/ (ranskankerma) ja viipaloi kaiken ylle valkosipulivoi.
8.     Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista 8-10 minuuttia. Tarjoile pilahviriisin kanssa.

Pilahviriisi

Näitä tarvitset 6:lle hengelle:
1 iso keltasipuli (siis tavallinen sipuli)
2-3 rkl voita
3 dl pitkäjyväistä riisiä
2 tl paprikapulveria
6 dl lihalientä ja vähän suolaa (tee lihaliemi kuutioista)

Tee näin:
1.     Hienonna sipuli ja kuullota se voissa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
2.     Lisää riisi ja paprikajauhe. Sekoita.
3.     Kaada sekaan kuuma lihaliemi ja keitä 15-18 min.


Bon apetit – Hyvää ruokahalua

Ei kommentteja: