Näitä
tarvitset 6:lle hengelle.
Paistamiseen:
750
g naudanfile (mieluiten keskiosaa)
1 tl
suolaa
2 maustemittaa
mustapippuria (maustemitta on hyppysellinen)
2 rkl
voita
Gratinointiin uunissa:
150
g säilöttyä paprikaa purkissa (viipaloitua)
200
g suolakurkkua
4
dl smetanaa tai creme fraichea(tai 3 dl kermaviiliä + 1 dl vispikermaa)
75
g voita
2-3
valkosipulinkynttä
1 maustemittaa
suolaa, ½ maustemittaa mustapippuria
Tee näin:
1. Laita uuni 225°:een
2. Putsaa filéstä rasva ja
kalvot pois. Hiero sen pintaan suola ja mustapippuri.
3. Ruskista liha hyvin
ympäriinsä voissa.
4. Laita uuniin noin 20-30 minuutiksi
riippuen lihan paksuudesta. Ota uunista ja anna lihan vetäytyä noin 10
minuuttia. Leikkaa sitten 1 cm
paksuisiksi siivuiksi. Nosta uunin lämpötila 300°:een.
5. Sekoita voi, puserretut
valkosipulinkynnet, suola ja pippuri valkosipulivoiksi. Laita voi tuorekelmun
sisään ja rullaa se pitkoksi ja laita jääkaappiin kovettumaan.
6. Suikaloi kurkku .
7. Voitele uunivuoka, laita
filé siihen ja sen päälle paprikan ja kurkun suikaleet. Levitä päälle smetana/
(ranskankerma) ja viipaloi kaiken ylle valkosipulivoi.
8. Laita vuoka uunin keskiosaan
ja paista 8-10 minuuttia. Tarjoile pilahviriisin kanssa.
Pilahviriisi
Näitä tarvitset 6:lle
hengelle:
1 iso
keltasipuli (siis tavallinen sipuli)
2-3
rkl voita
3
dl pitkäjyväistä riisiä
2 tl
paprikapulveria
6
dl lihalientä ja vähän suolaa (tee lihaliemi kuutioista)
Tee näin:
1. Hienonna sipuli ja kuullota
se voissa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lisää riisi ja paprikajauhe.
Sekoita.
3. Kaada sekaan kuuma lihaliemi
ja keitä 15-18 min.
Bon
apetit – Hyvää ruokahalua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti