tiistai 10. maaliskuuta 2015

Jauhelihapekonirulla


Oli aikasen hyvää! Näin tämän jossain netissä ja päätin tehdä minäkin. Tosin tuunasin vähän, kun en muista, mitä mausteita hän siihen laittoi. Niin ja hänellä oli käytössä sushin rullaamiseen tarkoitettu bambuliina. Mutta leivinpaperi käy oikein hyvin.

Näitä tarvitset ainakin
400-500 g jauhelihaa
1 pkt pekonia
emmental-juustoa
maustetta lihan maustamiseen, minä käytin Taco-maustetta ja se sopi hyvin

Sekoita mausteet lihaan hyvin. Asettele pekoninviipaleet vieri viereen leivinpaperin päälle. Painele jauheliha pekoninviipaleiden päälle, niin että ne peittyvät. Siitä tulee sellainen sentin paksuinen ja suorakaiteen muotoinen levy. Leikkaa emmentalista sentin levyisiä puikkoja ja asettele ne pituussuuntaan jauhelihalevyn itsesi puoleiselle reunalle. Kääri sitten leivinpaperin avulla koko komeus rullaksi. Katkaise rulla - ellei sinulla ole niin pitkää pannua - ja ruskista rullat kauttaaltaan käännellen niitä kahden paistinlastan avulla. Nosta ne sitten uunipannulle ja laita 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Voitele pari kertaa paistumisen aikana BBQ-kastikkeella.

Leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi ja eikun syömään! Nåh, keitä nyt kuitenkin jotain seuraksi, perunoita esimerkiksi ja tietenkin salaattia tai muita vihanneksia mukaan. Niitähän on hyvä syödä puolisen kiloa päivässä - mukaan lasketaan marjat ja hedelmät.

Ei kommentteja: