perjantai 28. maaliskuuta 2014

Nyt tulee ylihyvä broilerresepti

Chicken Milanese - parmesaanilla paneroitu broileri

Bongasin reseptin Meidän Köökki -fb-ryhmän sivulta. Ja olihan hyvää. Suosittelen sinuakin kokeilemaan.


400 g broilerin ohutleikkeitä/rintafileitä
1        kananmuna
3 rkl   vehnäjauhoja
1/2 dl vaaleita korppujauhoja
1/2 dl raastettua parmesanjuustoa (myös pussikama käy)
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
(timjami, oregano)

Nuiji broilerin fileet mahdollisimman ohuiksi ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja valkosipulijauheella.

Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiseen riko kananmuna ja sekoita valkuainen ja keltuainen sekaisin, kolmannelle lautaselle sekoita korppujauhot ja parmesanraaste keskenään. Mausta korppujauhoseos vielä suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Voit lisätä muitakin mausteita esim. timjamia, oreganoa tai cayennea. (minä laiton timjamia ja oreganoa)

Kasta fileet kauttaaltaan vehnäjauhoihin ja ravista ylimääräinen jauho pois. Kasta ne seuraavaksi kauttaaltaan kananmunaseokseen ja anna ylimääräisen valua pois. Viimeiseksi pudota filee korppujauho/parmesan/mausteseokseen ja pyörittele siinä kunnes koko filee on peittynyt.

Paista fileet kuumalla pannulla kauniin kullanruskeiksi. Tarkoitus ei ole välttämättä kypsentää tässä kokonaan läpi. Riippuu siitä kuinka paksuja/ohuita fileesi ovat. Jos ne ovat ohuita, ne kypsyvät helposti pannulla. Hieman paksumpiin on parempi ottaa pannulla vain väri ja sen jälkeen laittaa ne 225-asteiseen uuniin hetkeksi. (Minä pidin 10 minuuttia, kun liha oli aika paksua nuijimisenkin jälkeen.)

En löytänyt kaupasta parmesanraastetta, joten ostin Grana Padano -raastetta yhtään tietämättä, mitä kummaa juustoa se on, mutta italialaista kait kumminkin.

Lisäksi tarjosin keitettyjä vihanneksia, jotka tapaan maustaa oliiviöljyllä, herbamarella ja kirvelillä ja vielä tuoresalaattia.

Siis tämä on NIIN HYVÄÄ, ettei sanotuksi saa! Kokeile vaikka!

Ei kommentteja: