perjantai 4. huhtikuuta 2014

Täytetyt kesäkurpitsat

Eilen tein täytettyjä kesäkurpitsoita neljä kipaletta ja hyvin kävi kaupaksi. Yksi puolikas jäi mulle iltapalaksi. Tässäpä resepti. Nyt käytin jauhelihaa, mutta aivan yhtä hyvin täytteen voi tehdä broilerista tai vaikkapa linsseistä. Mielikuvitusta vain kehiin.



4 kesäkurpitsaa
400 g  jauhelihaa tai broilerin paloja
2 sipulia
(2 sellerin vartta)
1 tomaattia
2 dl paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
   suolaa
   mustapippuria
   muuta haluamaasi maustetta

Pilko sipulit ja paista ne öljyssä. Lisää pieneksi pilkotut tomaatit (ja sellerit). Lisää jauheliha ja muut mausteet sekä tomaattimurska/-paseeraus.
Halkaise kurpitsat pituussuuntaan ja kaiverra pehmeä sisus pois vaikkapa pikkulusikalla ja lisää se jauhelihamössöön. Laita kurpitsojen puolikkaat uunipannulle ja täytä ne seoksella. Pinnalle juustoraastetta.
Paista 220 asteessa noin 40 minuuttia. Halutessasi voit ripotella suolaa myös kurpitsojen pinnalle ennen täytteen laittamista.


Smaklig måltid!

Ei kommentteja: