Näitä tarvitset pihveihin:
400 g kalkkunan
tai broilerin jauhelihaa
1 muna
ruokakermaa
(käytin Mustapekalla maustettua)
korppujauhoja
mustapippuria
muita
mausteita maun mukaan
Sekoitinvain vain aineet yhteen, muodostin kauhalla ja lusikalla
pellille pihvejä, jotka paistoin 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
Sose:
6 pienehköä
perunaa
1 keskikokoinen
porkkana
1 keskikokoinen
sipuli
Pilko juurekset; peruna isommiksi ja porkkana pienemmiksi, sillä
peruna kypsyy nopeammin. Lisää vielä pieniksi pilkottu sipuli, älä lisää keitinveteen suolaa. Keittele
juurekset pehmeiksi. Kaada vesi pois ja humauta juurekset tehosekottimeen,
(tietenkin voit käyttää myös sauvasekoitinta) lisää muutamn
kimpale voita ja persiljasilppua. Surauta soseeksi ja mausta suolalla.
Tarjosin lisukkeeksi salaattia:
kahta erilaista vihreää salaattia
raastettua, kuorittua kurkkua
muutama puolitettu viinirypäle
omenakuutioita
Laita salaattikulhon pohjalle vähän oliiviöljyä, omenaviinietikkaa
ja balsamicoa. Voit laittaa halutessasi myös soijakastiketta ja hunajaa.
Sekoita kastike. Revi salaatinlehdet päälle ja raasta kuorittu kurkku sekaan.
Sekoita mukaan viinirypäleet ja omenan palat.
Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti