lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kalkkunajauhelihapihvit ja peruna-porkkana-sipulisose

Aamulla otin pakastimesta kalkkunan jauhelihapaketin sulamaan. Kovasti mietin, että mitähän siitä rakentaisin. Päädyin sitten pihveihin, jotka paistoin uunissa. Tässäpä resepti kuvan kera


Näitä tarvitset pihveihin:
400 g             kalkkunan tai broilerin jauhelihaa
1                    muna
                      ruokakermaa (käytin Mustapekalla maustettua)
                      korppujauhoja
                      mustapippuria
                      muita mausteita maun mukaan

Sekoitinvain vain aineet yhteen, muodostin kauhalla ja lusikalla pellille pihvejä, jotka paistoin 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Sose:
6                    pienehköä perunaa
1                    keskikokoinen porkkana
1                    keskikokoinen sipuli

Pilko juurekset; peruna isommiksi ja porkkana pienemmiksi, sillä peruna kypsyy nopeammin. Lisää vielä pieniksi pilkottu sipuli, älä lisää keitinveteen suolaa. Keittele juurekset pehmeiksi. Kaada vesi pois ja humauta juurekset tehosekottimeen, (tietenkin voit käyttää myös sauvasekoitinta) lisää muutamn kimpale voita ja persiljasilppua. Surauta soseeksi ja mausta suolalla.

Tarjosin lisukkeeksi salaattia:
kahta erilaista vihreää salaattia
raastettua, kuorittua kurkkua
muutama puolitettu viinirypäle
omenakuutioita

Laita salaattikulhon pohjalle vähän oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja balsamicoa. Voit laittaa halutessasi myös soijakastiketta ja hunajaa. Sekoita kastike. Revi salaatinlehdet päälle ja raasta kuorittu kurkku sekaan. Sekoita mukaan viinirypäleet ja omenan palat.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja: