10—12 annosta
Pohja
1 pkt (175 g) suklaatäytekeksejä esim. Domino
50 g voita
(Tapaan laittaa keksejä 1 pkt + 3 kpl ja hieman enemmän
voita)
Täyte
4 liivatelehteä
1 levy (a70 g) taloussuklaata
200 g maustamatonta
tuorejuustoa, Philadelphia, Hovi tms.
1 ¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munan
keltuaista
2 munan
valkuaista
2 dl vispikermaa
Koristeluun
suklaalastuja tai –rouhetta, paahdettuja pähkinöitä tai
mantelilastuja
Leikkaa halkaisijaltaa 22—24 cm irtopohjavuokaan pohjan kokoinen
leivinpaperinpala. Voitele vuuan reunat kevyesti, niin kakku irtoaa paremmin
eivätkä reunat jää rosoisiksi.
Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon
sulatettu voi. Taputtele seos kevyesti vuuan pohjalle.
Nyt jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun täyte valmistuu
Täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja puolet
sokerista kovaksi vaahdoksi ja laita molemmat vaahdot odottamaan. Laita
liivatelehdet likoon kylmään veteen noin 5:ksi minuutiksi. Sulata suklaa
kuumassa vesihauteessa. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja sekoita tilkkaan
kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita juusto, liivate, suklaa, loput sokerista,
vaniljasokeri ja keltuaiset. Yhdistä vaahdot juusto-suklaaseokseen. Kaada täyte
vuokaan, peitä ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Sulatus vesihauteessa
Aineet vielä sekoittamatta
Tässä valmis kakku odottaa jääkaapissa hyytymisen jälkeen siirtoa pakastimeen
Irrota kakku vuuasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti