maanantai 24. maaliskuuta 2014

Suklaamoussekakku

Miniä tilasi 8-vuotisjuhlaan aikuisille kakun. Hän rakastaa tätä kakkua.

10—12 annosta

Pohja
1 pkt (175 g) suklaatäytekeksejä esim. Domino
50 g voita
(Tapaan laittaa keksejä 1 pkt + 3 kpl ja hieman enemmän voita)

Täyte
4                                          liivatelehteä
1 levy (a70 g)                    taloussuklaata
200 g                                  maustamatonta tuorejuustoa, Philadelphia, Hovi tms.
1 ¼ dl                                 sokeria
2 tl                                      vaniljasokeria
2                                          munan keltuaista
2                                          munan valkuaista
2 dl                                     vispikermaa

Koristeluun
suklaalastuja tai –rouhetta, paahdettuja pähkinöitä tai mantelilastuja

Leikkaa halkaisijaltaa 22—24 cm irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperinpala. Voitele vuuan reunat kevyesti, niin kakku irtoaa paremmin eivätkä reunat jää rosoisiksi.

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos kevyesti vuuan pohjalle.
Nyt jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun täyte valmistuu

Täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi ja laita molemmat vaahdot odottamaan. Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen noin 5:ksi minuutiksi. Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja sekoita tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita juusto, liivate, suklaa, loput sokerista, vaniljasokeri ja keltuaiset. Yhdistä vaahdot juusto-suklaaseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Sulatus vesihauteessa

Aineet vielä sekoittamatta

Tässä valmis kakku odottaa jääkaapissa hyytymisen jälkeen siirtoa pakastimeen


Irrota kakku vuuasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele.

Vinkki: voit tehdä kakun etukäteen ja pakastaa. Sulata jääkaapissa.


Ei kommentteja: