maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kalakeitto ilman perunaa

Kala-vihanneskeitto, vieressä Skarppi-siemennäkkäri

Tänään oli vuorossa kalakeitto pakastekalasta. Se tosin ei ole yhtä maukasta kuin tuoreesta kalasta keitetty. Eniten taidan tykätä ihan vain lohikeitosta. Vaikka madekeittoa mainostetaan loistavana, niin mulle se oli pettymys. Hyvää toki, muttei NIIN hyvää.

Tämä keitto käy fosforirajoitteiseen ruokavalioon. Kalan sijasta voi käyttää myös broileria tai jauhelihaa. Ne on hyvä ruskistaa ennen keittoon lisäämistä. Meillä on aina X-tran pakastevihanneksia kilon pussi, joka sisältää parsa- ja kukkakaalta sekä porkkanaa. Tässäpä resepti

1 pkt             pakastekalaa
500-600 g     pakastevihanneksia
1                   sipuli (tänään käytin salottisipulia, mutta tavallinen keltasipuli käy ihan hyvin)
                     kala- tai kasvisliemikuutio
2 dl                ruokakermaa
sopivasti         voita
                      suolaa
                      valkopippuria
                      tilliä

Laita kattilaan vettä, niin että sitä on juuri vihannesten pintaan saakka. Lisää pilkottu sipuli ja liemikuutio. Kun keitto kiehuu lisää vielä hieman jäässä oleva, paloiteltu kala ja loppuvaiheessa ruokakerma. Minä käytän yleensä Nordicin ruokakermaa. Heitä sekaan vielä haluamasi kokoinen kimpale voita. Jos haluat hieman vähemmän kaloreita, jätä voi pois, mutta se kyllä antaa makua keittoon. Mausta suolalla, valkopippurilla ja tillillä. Tietenkin voit lisäillä haluamiasi mausteita maun mukaan.

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja: