keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Mitä kaapista löytyy -lounas

Tänään on päivä, jolloin on syötävä sitä, mitä kaapista löytyy. En nimittäin muistanut ottaa mitään pakastimesta sulamaan. Mutta onhan se muutenkin mukavaa joskus syödä jämiä. Koska mieheni perunat ja juurekset täytyy liottaa, teen yleensä ison satsin kerralla ja pakastan kerta-annoksina. Nyt sieppasin pakkasesta tällaisen perunasatsin, vihannespussin lopun sekä pekonipussin. Pyrin aina pitämään pekonia pakkasessa, jos vaikka sattuis tarvitsemaan. Esimerkiksi pekonipannari on tosi hyvää. Laitan kuvan ja ohjeen, kun seuraavan kerran teen. Mutta nyt asiaan.

Paistoin ensin öljyssä pilkotun pekonin ja kun se oli hieman saanut väriä, lisäsin pakastevihannekset sekä pilkotut: yksi kelta- sekä yksi salottisipuli. Vielä pilkoin neljä valkosipulin kynttä sekaan. Viimeiseksi lisäsin sulaneet, esikypsennetyt perunat. Mausteeksi suolaa, mustapippuria myllystä ja timjamia. Tällainen annos siitä tuli

Oikeastaan olisin kaivannut hieman enemmän makua ja mietin paistovaiheen lopussa lisäisinkö soijaa, mutta värin vuoksi en halunnut sitä tehdä. Lautaselle lisäsin makeaa chilikastiketta muutaman tipan. Ja mielestäni tämä ruoka olisi vaatinut paistetun kanamunan seurakseen, mutta kun isännyys ei saa syödä keltuaisia, en vain itselleni viitsinyt paistaa. Se olisi kyllä kruunannut ruuan.

En aina meidän kahden lounaalle viitsi tehdä erityistä salaattia, pilkon vain vihanneksia vihanneslaudalle ja tarjoilen ne siitä. Nyt näyttää lisänä olevan purkkiparsan paloja. Kun oltiin jo melkein syöty eikä vatsa oikein tuntunut olevan tyytyväinen, löysin vielä jääkaapista raejuustoa ja lisäsin lautaselle sitä muutaman lusikallisen.


Ei kommentteja: