sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Myslileipä

Tämä resepti on ihan pakko tänne laittaa, vaikkei olekaan fosforirajoitteiselle oikein sopivaa syötävää sisältämänsä myslin ja grahamjauhojen vuoksi. Mutta leipä on niin helppotekoinen ja todella hyvää, että olen saanut jakaa reseptiä melkein kaikille, jotka ovat sitä maistaneet. Viime jouluna taisin leipoa joulutuomisiksi melkein kaksikymmentä leipää. Siskoni on joskus kauan sitten bongannut sen ruotsalaisesta lehdestä. Valitan, ettei ole kuvaa, mutta voin laittaa sen, kun seuraavan kerran leivon.
Tässä s'il vous plait!

Hyvää sekä arkeen että juhlaan

1 leipä

7 dl vehnäjauhoja (olen käyttänyt myös hiivaleipäjauhoja)
3 dl grahamjauhoja (joskus sekoitan niihin spelttijauhoja)
4 dl perusmysliä ilman hedelmiä tai marjoja, mutta rusinoita pitää olla. Mielestäni parasta on Topfoodin Sun Müsli
2 tl soodaa
1 tl suolaa
1 dl vaaleaa siirappia
7 dl piimää

Pinnalle
Mysliä

1.     Laita uuni 175 asteeseen. Voitele pitkulainen n. 2 litran vuoka.
2.     Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
3.     Lisää siirappi ja piimä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
4.     Levitä taikina tasaisesti vuokaan, ripota pinnalle mysliä ja paista uunin alatasolla noin 1 t Kumoa leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä liinaan käärittynä.

Tapaan tehdä annoksen 1,5-kertaisena, niin siitä tulee 3 leipää hieman pienemmässä vuoassa. Kun mulla ei ole ollut vaaleaa siirappia, olen käyttänyt tavallista ja kuten tuolla ylhäällä lukee, laitoin viime kerralla vehnäjauhojen sijasta hiivaleipäjauhoja.


Hyviä leipomishetkiä!

Ei kommentteja: