sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kreikkalainen pyttipannu


Kuvasta jäi pois kastike, joka kuuluu tärkeänä osana ruokaan. Elikkä tässä resepti

1 kg possun ulko- tai sisävilettä

Marinadi lihalle
1,5 dl öljyä
1,5 tl sambal oelekia (chilipasta)
2 rkl soijaa
1 rkl inkivääriä joko kuivattua tai tuoretta raasteena
suolaa ja pippuria maun mukaan
3 pilkottua valkosipulin kynttä

Muut aineet
1kg lohkottuja, kuorittuja perunoita (käytin perunaa, porkkanaa ja bataattia)
3 punasipulia lohkottuina
3 tomaattia lohkottuina
1( keltainen paprika paloina)
(1 punainen paprika paloina) 
en käytä paprikaa, koska se ei mun fiinille mahalle sovi
puolika kesäkurpitsaa paloina
100 g fetajuustoa (ripotellaan päälle viimeiseksi)

Kylmä kastike
2 dl ranskankermaa
(1 prk kermaviiliä)
2-3 valkosipulin kynttä puristettuina
puolikas limen mehu
1 maustemitta mustapippuria
suolaa

Näin se käy:
1. Sekoita kaikki marinadin ainekset astiassa tai kaksinkertaisessa muovipussissa.
2. Paloittele liha annospaloiksi. Laita se marinadiin ja anna marinoitua vähintää kuusi tuntia, mieluiten yön yli.
3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään, mausta maun mukaan ja laita se kylmään odottamaan ruokailua. 
4. Kuori peruna (ja muut juurekset) ja leikkaa lohkoiksi. Jos haluat valmistaa kaiken yhtä aikaa uunissa, keitä juureksia noin viisi minuuttia. Muuten perunat ja porkkanat vaativat hieman enemmän aikaa uunissa kuin muut ainekset.
5. Laita uuni 225 asteeseen lämpiämään.
6. Laita juurekset korkeareunaiseen uunipannuun. Kaada päälle liha ja marinadi ja sekoita.
7. Pilko punasipulit kapeiksi lohkoiksi. Lohko paprikat, tomaatit ja kesäkurpitsa. Laita vihannekset peruna-lihaseoksen päälle.
8. Laita uunipannu uunin keskiosaan ja paista 25-30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
9. Ripottele valmiin pyttipannun päälle fetajuustokuutiot. Tarjoile kylmän kastikkeen kanssa.

Possunlihan sijasta voi yhtä hyvin käyttää broilerinfilettä tai miksipä ei molempiakin yhtä aikaa.

Ja eikun syömään!


Ei kommentteja: