keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Pehmeät valkoisen jauhon sämpylät

Valitettavasti en löydä kuvaa näistä, mutta ohje on tässä.
Näitä leivoin miehelle, kun hän ei saanut syödä muuta kuin valkoista vehnää. Ovat paljon parempia kuin kaupan valkoiset leipätuotteet.

3 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
60 g voita tai margariinia

Lämmitä neste haaleaksi. Liuota hiiva, suola ja sokeri nesteeseen. Lisää vehnäjauhoja vähin erin.
Yhdistä pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa, kunnes irtoaa astian reunoista. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa pöydällä, jaa 10 osaan ja leivo haluamasi muotoisiksi sänpylöiksi. Jauhota ne päältä ja jätä kohoamaan leivinpaperin päälle pellille liinalla peitettyinä.
Paista 250 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Ei kommentteja: