keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Nallen leipäset

Heti alkuun on todettava, että nämä leipäset sisältävät täysjyväohraa, joka ei sovi munuaisdieetillä oleville!

Tässä päivänä muutamana päätin tutkailla paljonko jauhokaapissa on päiväykseltään vanhentuneita tuotteita. Ja olihan niitä. Kaksi-kolmekin vuotta vanhoja jauhoja. Heitin niitä pois, vaikka en ole ollenkaan vakuuttunut, että olisivat olleet käyttökelvottomia. Tutkiessani Nalle Ohra -täysjyvähiutalepakettia, hoksasin siinä Nallen leipäset -reseptin. Ja yliajasta huolimatta päätin kokeilla niitä, kun vaikuttivat maistuvaisilta. Ja nyt leivon niitä kolmatta kertaa. Vielä yksi taikina hiutaleista tulee. Tässäpä kuva reseptin kera


Nallen leipäset (12 kpl)

3 dl vettä
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
2 dl Nalle-ohrahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Yrttiöljy:
0,25 dl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
0,5 tl rosmariinia

Sekoita +42-asteiseen veteen sokeri, suola ja valkosipulijauhe. Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot sekä rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään. Painele kohonneisiin leipiin sormella koloja ja voitele leipästen pinta yrttiöljyllä. Paista uunin keskitasolla 10 - 15 minuuttia.

Ei kommentteja: