torstai 5. kesäkuuta 2014

Uunikasvikset ja -lohi

Marttojen vinkin perusteella päätin minäkin tehdä kasvisnyyttejä uunissa, kun kerran olin jo lohtakin ottanut sulamaan. Tällaista siitä tuli


Kuorin ja pilkoin porkkanat ja perunat ja keitin niitä hetken aikaa. Laitoin ne kulhoon, jonne lisäsin vielä pilkottua valkokaalta, tomaattia, purjoa ja valkosipulin kynsiä sekä vielä feta-juuston paloja. Kasvisten päälle kaadoin oliiviöljyä reilusti ja mausteiksi Herbamare-suolaa, pippuria myllystä, timjamia ja oreganoa. Ja eiku hyvin sekaisin. Lohen päälle suolaa ja sitruunapippuria sekä omalta maalta reilusti ruohosipulia. Olisin laittanut vielä kermaviiliä tai ranskankermaa, jos jääkaapista olisi löytynyt. Kasviksille tein isot nyytit foliosta ja eiku uniin grillivastuksen alle +200 astetta. Aika noin puoli tuntia eli kunnes lohi oli paksuimmastakin kohdasta kypsää.


Lautasella lorautin kasvisten päälle vielä avokado-sitruunaöljyä. Ai että oli hyvää! Tein kasviksia niin paljon, että osa jäi jääkaappiin laitettavaksi huomenna. Jess

Ei kommentteja: