sunnuntai 24. elokuuta 2014

Vihanneskeitto a´la Hellevi

On mennyt kotimiehen kohdalla hieman huonosti viime aikoina. Jo viisi kuukautta on konkannut vasenta jalkaansa. Sitä on hoidettu kortisonilla ja kymmenellä fysioterepiakäynnillä ilman mainittavaa apua. Pahemmaksi tuntui vain menevän. Kehotin häntä tämän munuaisten vajaatoimintansa takia otattamaan hieman labroja. Siinä todettiin kihtiarvot melkoisen korkeiksi. Kihti on alkanut jo vuosia sitten ja hän käyttää Apurin-lääkettä siihen, sillä se tukee myös munuaisia. MUTTA tulosten jälkeen hän lisäsi annostusta ja kas, jalka on tullut paljon paremmaksi. Ei tarvitse keppiäkään ja ontuu vain hieman. Olisiko sittenkin kyseessä ollut kihtikipu koko tämän vaikean ajan?

Siitä johtuen on pakko vähentää lihan syöntiä. On muuten aika kurjaa laittaa ruokaa samanaikaisesti kolmen dieetin mukaisesti: sydän-, munuais- ja kihtidieetin. Tänään siis tarjosin vihanneskeittoa.

On vähän tylsän näköinen kuva

Heitin kattilaan pakastevihanneksia (kukka- ja parsakaali sekä porkkana), perään vettä ja kasvisliemikuutio. Pilkoin ison sipulin pieniksi ja lisäsin keittoon. 

Välillä käväisin keräämässä kesän timjami- ja persiljasatoni


Pilkoin vielä keittoon noin puoli kourallista timjamia varsineen. Keitin pehmeäksi ja soseutin. Jääkaapin perältä löytyi Creme Bonjour -purkin loppu maustettuna valkosipulilla ja yrteillä. Lisäsin senkin keittoon. Siten hellalle, mausteeksi suolaa ja pippuria myllystä. Suurustin keiton vaalealla Maizenalla. Lopuksi lisäsin vielä pilkottua persiljaa. Olipahan hyvää.

Ei kommentteja: