Tässä on tämän päivän lounas. Tosin en ennättänyt jäähdyttää sitä, joten se ei saanut olla tarpeeksi kauan liemessään ja maustua kunnolla. En tehnyt tillimajoneesiakaan, vaan kastikkeena oli: kermaviiliin sekoitettuna dijon-sinappia, herbamare-suolaa, sitruunapippuria ja sitruunan mehua. Lisäkkeenä pakastevihanneksia, joita keitin al denteksi. Tapaan aina lisätä veden poistamisen jäkeen vihanneksiin oliiviöljyä. herbamarea, pippuria myllystä ja kirveliä kunnolla. Perunoita meillä syödään munuaistaudin vuoksi harvoin eli silloin, kun muistan kuoria ja palotella ne ajoissa liotusta varten.
Tässä on nahka jo poistettu syöntiä varten. Ja hyvää oli! Ei siis nahka, vaan kala. :)
Marinadi
1 keltainen sipuli
1 porkkana
1/2 purjoa
1 1/2 l vettä
3 rkl valkoviinietikkaa
4 tl suolaa
7 kokonaista valkopippuria
5 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1. Puhdista lohifilee ja poista mahdolliset ruodot. Jätä nahka paikoilleen. Jaa lohii kuuteen annospalaan.
2. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli isohkoiksi paloiksi.
3. Puhdista ja pilko purjo.
4. Sekoita kaikki marinadin ainekset kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua 10 minuuttia. Laske levyn lämpötilaa.
5. Aseta lohipalat varovasti kiehuvaan marinadiin. Tarkista, että palat peittyvät kokonaan. Anna kiehua hiljalleen 6-8 minuuttia kannen alla.
6. Ota kattila levyltä ja anna lohen jäähtyä liemessä. Lohi voidaan säilyttää viileässä paikassa liemessään pari päivää ennen tarjoilua.
Lohipalat kattilassa liemessä hautumassa.
Tillimajoneesi
1 munankeltuainen
2 tl dijonsimappia
2 tl valkoviinietikkaa
valkopippuria
suolaa
2 dl rypsiöljyä (minä käytän Neito-nimistä, se on miedon makuista)
1 dl ranskankermaa
2 rkl hienonnettua tilliä
Vatkaa munan keltuainen, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri sähkövatkaimella. Lisää öljy hitaasti ohuena norona vatkauksen aikana. Lisää ranskankerma ja tilli. Maistele täytyykö lisätä sinappia, suolaa tai pippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti