sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Maidoton pannari

Elämä on tuonut lisää rajoituksia kotimiehen ja mun elämään. Ihan selkeästi on nyt uskottava, että maito ei sovi mun pikku masulle. Ei siis laktoositonkaan. Tai siis maitotuotteet. Olen ollut ilman niitä muutaman viikon ja sitten juustonhimossani päätin kokeilla - josko sittenkin voisin syödä. Mutta sain parin päivän vatsanväänteet kokeilustani. Tänään sitten tein eka kerran maidotonta pannaria. Maidon sijaan käytin Oatlyn (mustavalkoinen purkki) kasviskermaa ja mantelimaitoa. Tämän näköistä siitä tuli.


Pannari ei kuplinut tavallisen pannarin tapaan uunissa eikä ruskistunut pinnalta, ei sitten millään. Pohja kyllä ruskistui. Eikä maku luonnollisesti ollut sama kuin maitoon tehdyssä pannarissa, mutta kyllä se silti hyvää oli. Reseptinä oli täältä netistä bongattu Maailman paras pannari.


  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl sokeria (0,75 dl sokeria) 
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 8 dl maitoa (2,5 dl Oatlyn kasviskermaa ja 5,5 dl mantelimaitoa)
  • 2 kananmunaa
  • 100 g sulatettua margariinia (50g sulatettua margariinia) 

  • Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
  • Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.

Ei kommentteja: