lauantai 13. joulukuuta 2014

Pikkuleipien tekoon

Minä en ole mikään pikkuleipien leipoja, kun en yleensäkään leivo usein. Mutta hyvää pullaa teen, sen uskallaan itekin mainita. Nyt kuitenkin olen hurahtanut viipalepikuleipiin. Ne on niin syötävän hyviä.


Kulho tyhjenee kumman nopeasti!

Tässäpä sitten resepti:

200 g voita
2,5 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää keltuainen hyvin vatkaten.
3. Lisää siirappi.
4. Sekoita vehnäjauhoihin sooda ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan.
5. Muotoile taikinasta 2. 2 cm leveitä tankoja (8 kpl) leivinpaperille kauas toisistaa, sillä ne leviävät uunissa runsaasti.
6. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
7. Leikkaa tangot heti uunista otettuasi vinoiksi viipaleiksi.


Tänään kokeilin toista saamaani reseptiä.

100 g voita
1,5 dl tomusokeria
1,5 rkl siirappia
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(jos taikina liian tykkyä, voit lisätä 0,5 dl vettä tai maitoa)

Minä lisäsin vettä ja taikina tuli aivan liian veteläksi ja niin jouduin lisäämään vielä jauhoja. Kyllä nuo ekan reseptin mukaiset leipäset maistuvat paremmilta, vaikka ainekset nyt eivät paljon poikkea. Kummasti vaan nämä eivät millään ruskistuneet päältä.

Ei kommentteja: