torstai 2. lokakuuta 2014

Kaalilaatikko


Olishan tuo kuva saanut olla täydestä astiasta, mutta oli niin kiire lappaa sitä lautaselle.
Kaalilaatikosta lienee yhtä monta reseptiä kuin on kokkejakin ja minäkin teen varmaan joka kerta erilaista. Tällä kertaa se tehtiin näin:

ison valkokaalin puolikas
400 g jauhelihaa
1 pkt  pekonia (jos et pidä lievästä savustetun mausta valmiissa ruuassa, jätä tämä pois)
iso sipuli
valkosipulia (käytin yhden kynnettömän sipulin)
1 prk ( 2 dl) pippurikermaa
2 munaa
suolaa
siirappia
meiramia
juustoraastetta

Pilko kaali ja keitä sitä vesitilkassa (voit lisätä halutessasi kasviskuution veteen) isossa kattilassa melkein kypsäksi. Paista sillä aikaa öljyssä (minä käytän Neito-rypsiöljyä, siinä on mieto maku) sipuli, valkosipuli ja jauheliha lisäten tässä järjestyksessä pannulle. Kun liha on ruskistunut, mausta seos suolalla (pari teelusikallista).

Kaada vesi pois kaalista ja lisää kattilaan kaalin sekaan paistettu lihaseos. Sekoita ja lisää siirappia noin puoli desiä tai maun mukaan. Lisää vielä meirami ja maista, että maku on sopiva.

Kaada seos voideltuun (minä käytän vuokaspraytä, on tosi hyvä keksintö) vuokaan ja lisää kerma-munaseos. Ripottele pinnalle vielä runsaasti juustoraastetta. Voit myös jättä munan pois ja lisätä vain kerman.

Laatikko on hyvää jäähtyneenäkin. Kävin juuri syömässä taas ison annoksen. Kohta vuoka onkin tyhjä :).


Ei kommentteja: