lauantai 27. syyskuuta 2014

Sosekeittoviikko

Meillä oli tällä viikolla kuusi sosekeittopäivää. Nehän on tosi helppoja tehdä ja vain mielikuvitus on rajana. Tässä muutama vinkki, jos joku ei ennen ole tehnyt.


Broccoli-mix-keitto. Pakastettuja parsa- ja kukkakaalen nuppuja sekä porkkanansiivuja. Pilkoin mukaan myös isohkon sipulin. Vettä sen verran, että vihannekset juuri peittyvät. Keittele pehmeiksi ja soseuta. Itse käytän sauvasekoitinta. Lisätä voi esimerkiksi tuorejuustoa sillä maulla, mistä pitää, minä käytin maustamatonta. Lisäksi pippuri-Creaa. Se on tosi hyvä tuote: maustettua ranskankermaa. Lisäksi mausteita maun mukaan. Saostin vaalealla Maizenalla. Pinnalle persiljaa.


Aurinkokeitto bataatista ja porkkanoista. Mukana myös hieman perunaa. Bataatti on hieno juures. Käytän sitä keitoissa, uunijuureksissa ja aivan raakanakin. Mausteeksi taas pippuri-Creaa. Muuten samoin kuin edellinen keitto. Tämä taitaa miellyttää makuhermojani eniten näistä keitoista.


Kukkakaalikeitto aivan samoin kuin edelliset. Tähän käytin valkosipuli-Creaa, mutta siihen en mieltynyt.


Parsakaalikeitto oli ihan nam. Mausteena jotain tuorejuustoa, en enää muista mitä. Keitin ihan tuoreesta, isosta kaalista.


Näitä keittoja syötiin sitten lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Välipaloiksi hedelmiä. Saatiin ystävältä vajaa sangollinen luumuja, joita kului aikasen paljon. Tosin annoin siskollekin jonkin verran.

Hyviä keittopäiviä!

Ei kommentteja: