lauantai 11. lokakuuta 2014

Broileri-nuudeliwokkiEihän tämä oikeasti ole mikään wokki, kun mulla ei ole edes wokkipannua puhumattakaan, että osaisin sitä tehdä, mutta katotaan, miten tämän ruuan tein.

1 pkt broilerin paloja
öljyä
valkosipulia
inkivääritahnaa
pari pkt nuudeleita
tomaattia
kesäkurpitsaa
tai joitain muita haluamiasi vihanneksia
suolaa
Satay-kastiketta
hunajaa

Kotimies paisteli broilerinpaloja sillä aikaan, kun minä pilkoin tomaatin ja pätkän kesäkurpitsaa. Tein ensin kurpitsasta noin millin vahvuisia viipaleita, jotka sitten päällekkäin asetettuina viipaloin suikaleiksi.

Maustoin broilerinpalat inkivääritahnalla ja suolalla sen jälkeen, kun olin lisännyt aivan pieniksi pilkotun "yksikyntisen" valkosipulin. Olisi ehkä parempi lisätä inkivääritahna nuudeleihin, mutta nyt tein näin.

Kiehautin vedenkeittimellä vettä ja kaadoin sen kulhoon, johon olin pienentänyt pari pakettia nuudeleita. Kansi päälle ja odottelua viitisen minuuttia. Sitten siivilöin nuudelit ja kumosin ne pannulle, johon olin lorauttanut ensinn öljyä. Pannulta olin tietenkin ensin poistanut broilerinpalat sivuun odottelemaan. Pyörittelin nuudeleita öljyssä pannulla ja lisäsin tomaatin ja kurpitsan palat. Lopuksi lisäsin Satay-kastiketta ja suolaa.

Kun nuudeliseos oli sopivaa, kaadoin kaikki kulhoon ja broilerinpalat päälle. Sitten sekoittelemaan. Kannattaa tarkistaa maku tässä vaiheessa. Lisäsin vielä suolaa ja hunajaa.

Maustaminen on tietenkin hyvä tehdä ihan oman maun mukaan. Kotimies kyllä tykkäsi. Itse olin sitä mieltä, että parempaakin olen joskus syönyt. :)

Ei kommentteja: