lauantai 30. elokuuta 2014

Tattikeitto80-luvulla olin ahkera sienestäjä, sittemmin se on ollut vain satunnaista. Eilen otin korin käsivarrelle ja päätin käväistä läheisessä metsässä tutkailemassa löytyisikö sieltä sieniä. Heti kotipihasta löysin voitatteja ja yhden kunnon kokoisen ja tosi hyvännäköisen ja madottoman herkkutatin. Pikkumetsästä löytyi lisäksi muutama hapero ja kangastatti sekä jokunen kangasrousku.

Kotona pilkoin tatit ja heitin ne kuumaan pannuun ja kiehutin nesteet pois. Lisäsin hieman voita ja paistoin vielä hetken. Rouskut ryöppäsin ja pakastin, haperot pakastin paloiteltuina. Tänään sitten keitin tateista keiton.

Kuullotin öljyssä pilkotun sipulin ja valkosipulin kynnen. Lisäsin tatit ja annoin hautua hetken. Lisäsin mössön päälle vähän vehnäjauhoja ja hetken kuluttua kiehuvaa vettä sopivasti ja heitin joukkoon kasvisliemikuution. Ai niin, ripsautin sipulien päälle hieman curryä. En itse kovin välitä tästä mausta, ajattelin vain kokeilla. Annoin kiehua hiljalleen hetken aikaa. Heitin sekaan vähän kuivattua (itse kasvatettua) timjamia ja persiljaa. Vielä purkki Nordic-ruokakermaa, joka ei ole kermaa nähnytkään. Piti lisätä vielä saostusta Maizenan muodossa, kun laitoin liian vähän vehnäjauhoja. Sain kovasti kiitosta kotimieheltä keitosta!

Ei kommentteja: