lauantai 24. toukokuuta 2014

Uunilohta ja avokado-sitruunaöljyä

Sisko toi lähikaupungista kaksi yli kahden kilon lohta - kokonaista. Ja jäistä. Pakko siis laittaa kaikki kerralla, kun kerran sulattaa. Niinpä siitä tuli kaksi filettä uuniin ja perkeistä keitin liemen ja erotin lihat, jotka laitoin takaisin pakkaseen lohikeiton pohjaksi myöhemmin.


Toisen fileen maustoin suolalla, sitruunamehulla, sitruunapippurilla ja ystävän Amerikoista tuomalla jokapaikan mausteella Adobo con Sazón All-purpose Seasoning. Toinen sai suolan, sitruunamehun ja sitruunapippurin lisäksi peitteekseen viipaloitua purjoa ja kermaviiliä. Lisukkeeksi tuoresalaatti ja keitetyt vihannekset. Kastikkeena sekä avokado-sitruunaöljyä - tosin vain mulle, kun kotimies ei saa avokadoa syödä - ja kermaviilikastike.

Olen todella ihastunut tähän öljyyn. Sitä voi käyttää myös paistamiseen, mutta minä käytän salaatin kastikkeena ja tänään maistoin ihan lusikalla ja avót, kun maistui hyvältä. Taidan ruveta nauttimaan sitä lusikallisen joka päivä. Vaikuttaa kovin terveelliseltäkin. Sisältää mm. E-vitamiinia, kertatyydyttämättömiä rasvahappoja ja koentsyymi Q10:tä. Lisäksi vähän monityydyttymättömiä rasvahappoja. Vaikka mun yhteys katkeilee eikä oikein aina toimi, sen verran sain googlaamalla nähdyksi, että sopii myös ihon hoitoon.

Ei kommentteja: