perjantai 23. toukokuuta 2014

Pastagratiini

Kuten olen aiemminkin maininnut, suunnittelu on kohdallani hieman muuta kuin yleensä oletetaan. Olin jo eilen päättänyt tehdä bataattikeittoa tänään ja ruoka-ajan lähestyessä otin tarpeet jo esiin. Mutta sitten ruuan nimi vaihtuikin - samoin tarpeet. Päätinkin tehdä pasta-tonnikalagratiinia. Mutta sitten tuli ongelma. Kotimies ei saa syödä tonnikalaa. Mutta kun hätä on suuri, on apukin lähellä. Yksi hänelle sopiva grillimakkara löytyi jääkaapista. Niinpä laitoin uunivuuan toiseen päähän makkaranpaloja ja toiseen tonnikalaa. Hyvää oli.


Keitin pastan ohjeen mukaan. Sekoitin valutetun pastan joukkoon purkin Pesto Rossoa (tomaattibasilikakastiketta) ja hain takapihalta ruohosipulia, jonka pilkoin mukaan. Sitten seos voideltuun vuokaan. Käytän muuten sprayrasvaa, kun inhoan vuuan voitelemista. Seoksen toiseen päähän sekoitin makkaransiivuja ja toiseen pienen purkin oreganotonnikalaa öljyssä. Ja uuniin +200 vajaaksi puoleksi tunniksi.

Syödessä huomasin, että olisi ollut syytä lisätä seokseen hieman suolaa (Herbamarea) ja esimerkiksi Pasta Rosso -mausteseosta. Näitä lisäsin sitten lautaselle.

Lykkäsin gratiinin perään suuhuni vuorotellen salaattia, kurkkua ja paprikaa. Meidän paikallisesta kaupasta saa paikallisia paprikoita tähän aikaan ja oranssi on todella hyvää. Iloitsen myös siitä, että pystyn nykyään syömäänkin tuota herkkua. Monta vuotta jouduin laistamaan sen syöntiä. Nykyinen jokapäivä otettu mahalääke (Somac) mahdollistaa sekä sen että päivittäisen yhden maitokahvin juonnin. Aiemmin käytin lääkettä vain tarpeen mukaan, vaikka tarve oikeasti oli päivittäistä. Tämä on onnessaan näistä!

Ei kommentteja: