torstai 15. toukokuuta 2014

Nokkoslätyt

Heti alkuun on sanottava, että nämä eivät ole vakavaa munuaistautia sairastavalle soveltuvaa ruokaa. Liikaa fosforia ja kaliumia.


Viime kesänä keräsin nokkosen versoja, kuivasin ne ja pistin purkkiin. Ja tuolla ne ovat viettäneet melkein vuoden, kunnes veljentytär laittoi naamaan kuvan nokkoslätyistä. Niin ja kotimies on muualla, siispä tein itselleni nokkoslättyjä, jotka nautin itse keitetyn puolukkahillon kera.

Resepti on Martoilta ja kutsuvat niitä letuiksi, mutta meillä on aina paistettu lättyjä

2 munaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisä joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot. Lisää loput maidosta, nokkoset, suola ja öljy. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista taikinasta pannulla lättyjä.

Hyviä olivat!


Ei kommentteja: