On se käynyt kaupaksi!
Halusin nähdä mahdollisimman vähän vaivaa ja siksi tein tällä kertaa kaalilaatikon toisin.
400 g jauhelihaa
puolikas valkokaali
2 sipulia
1 porkkana
1,5 dl puuroriisiä
pari desiä lihalientä kuutioista tehtynä
2 prk laktoositonta juustokermaa (4 dl)
suolaa
mustapippuria
siirappia
Vaikka oikeastaan ruoka-aineiden määrän voi itsekin miettiä sopivaksi.
Pilkoin kaalin, sipulit ja porkkanan ja laitoin voideltuun vuokaan. Sekoitin lihaan suolaa ja pippuria. Laitoin kaikki aineet sellaisenaan uunivuokaan ja sekoittelin niitä. Lisäsin lihaliemen ja kerman ja sekoittelin lisää. Riisitkin siis raakoina vaan sekaan. Lopuksi liruttelin vielä siirappia sekaan. Mausteita maun mukaan lisää.
Sitten uuniin +200 astetta noin 1,5 - 2 tuntia. Ja siinäpä se. Tajoilu puolukkahillon ja tuoreiden vihannesten kera.
Täytyy kyllä sanoa, että perinteisellä tavalla tehtynä ja ilman riisiä tykkään enemmän. Voihan tuon riisin tästäkin jättää pois, mutta sitten pitää vähentää nestettä.
Bon apetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti