keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kasvispannu a´la Hellevi

Mietin tänään, mitähän ihmettä söisin päivälliseksi ja kurkkasin jääkaappiin. Otin sieltä yhden uuden sadon porkkanan, yhden isohkon perunan, kukkakaalin, uutta punasipulia ja kaivoin kaapista pienen yleiskoneen, jolla viipaloin ainekset. Tosin kukkakaalista vain kaksi isoa kukintoa. Lisäsin vielä isohkon valkosipulin kynnen.

Sitten käväisin takapihalla ja saksin timjamia ja persiljaa nipun. Hienonsin ne veitsellä ja heitin juuresvihannesten sekaan. Lisäsin pippuria myllystä, suolaa ja öljyä ja sekoittelin. Pannu levylle kuumenemaan ja siihen lorautin öljyä ja kaasin juuresseoksen kuumaan pannuun


Tältä se sitten näytti. Sekoittelin hieman ja pienensin lämmön kolmoselle (vaiheita 1-6) ja laitoin kannen päälle. Ja menin tietokoneelle kuikuilemaan. Ehkä noin kymmenen minuutin päästä kurkkasin pannuun. Ja kas, kaikki oli kypsää. Sekoittelin vielä hetken ja eiku lautaselle


Lisäksi kurkkua ja tomaattia ja siitä vaan ääntä kohti. Ajattelin, etten millään jaksa syödä kaikkea, kun oon toipilas haimatulehduksen jälkeen. Mutta ennen kuin huomasinkaan, lautanen oli tyhjä. OLI NIIN HYVÄÄ! Tätä teen toistekin. 

Toki tähän voi laittaa sen, mistä tykkää ja mitä kaapista löytyy. Jos haluaa lisäksi lihaa tai kalaa, niin eiku kokeilemaan.

Bon apetit!




Ei kommentteja: