perjantai 5. syyskuuta 2014

Ahvenfileitä smetana-yrttikastikkeessa


Meitä on kolme entistä koulukaveria, jotka pyrimme tapaamaan kesäisin, kun yksi Ruotsissa asuva on täällä maisemissa. Hän viettää miehensä kanssa kesän Vaasan saaristossa. Eilen hän toi meille kahdelle jäätelörasiallisen ahvenfileitä. Kotimies oli edellisessä asuinpaikassamme meren äärellä kova kalamies, mutta sairaus vei innon ja nyt asumme ihan muualla. Mutta ruoka oli hyvää. Tässä resepti ollapa hyvä!

Minä tosin tuunasin reseptiä seuraavasti:
Koska fileitä oli niin paljon, ladoin ne vieri viereen kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle, ripottelin päälle suolaa, valkopippuria ja pyöräytin mustapippuria myllystä. Paistoin uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sillä aikaa tein smetana-yrttikastikkeen. Kun fileet olivat paistuneet, ladoin ne uunivuokaan ja kaadoin kastikkeen päälle. Ja vielä hetkeksi uuniin. Tarjoilin perunamuusin kera. Namia!

Ahvenfileet yrttismetanakastikkeessa

3 dl smetanaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua
ruohosipulia
1 1/2 sitruunan mehu
valko- ja mustapippuria myllystä
veitsenkärjellinen cayennepippuria
suolaa
12-16 ahvenfileetä
suolaa
musta- ja valkopippuria

Yrttismetanakastike:
Lämmitä smetana ja kerma hiljalleen kattilassa. Lisää joukkoon yrtit, sitruunamehu ja mausteet. lämmitä hetki ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Halutessasi voit lisätä tuoretta
basilikaa ja kirveliä. 

Ahvenfileet:
Poista ahvenfileiden keskellä olevat ruodot leikkaamalla eli tee fileestä kuin housut. Paista fileet voissa puolikypsiksi, nosta ne kastikkeen joukkoon ja hauduta minuutti. Älä paista kalaa liikaa, ettei se kuivu.


Ei kommentteja: