sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Keisarinnan lohikeitto


Sain vinkin siskolta tästä keitosta. Oli kyllä niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Erilainen lohikeitto, täytyy sanoa. Tosin seuraavan kerran, kun keitän, laitan pari perunaa enemmän. Muutenkin laiton yhden porkkanan sijasta kaksi keskikokoista. Mutta tässä resepti, joka on netistä löytynyt, lisäämäi pienin muutoksin.

400 g kirjolohifilee
2 sipulia silputtuina
4 valkosipulin kynttä silputtuina
1 rkl voita
2 maustekurkkua kuutioina
1-2 porkkanaa suikaleina
4 (tai 6) kiintää perunaa reiluina suikaleina
1 rkl hunajaa (ei liikaa)
1-2 rkl sitruunanmehua
3 kasvisliemikuutiota
1 kalaliemikuutio
4 dl kuohukermaa
1 l vettä
mustapippuria myllystä
1 tl kalamaustetta
tuoretta tilliä reilusti

Kuullota voissa kevyesti sipulit, porkkanat ja perunat. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta ja lisää maustekurkut, hunaja, mausteet (ei tilliä vielä), sitruunanmehu ja kerma.Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä - älä keitä niitä mössöksi. Poista lohestaruodot ja nahka, leikkaa sormen levyisiksi suikaleiksi, lisää keittoon ja anna hautua hiljalleen hetki ennen tarjoilua (n. 10 min. virran voit jo katkaista). Lisää lopuksi tillisilppu. Tarkista maku, pitäisi olla makean kirpeähköä.

Maistuu aidon ruisleivän kanssa

1 kommentti:

esatee kirjoitti...

maistelin,lisäsin limeä ja vähän kalalientä. älyttömän hyvää.