sunnuntai 16. elokuuta 2015

Italialaiset lihapullat


AlfaTV:ltä tulee mukava ruokaohjelma Mayn keittiö. Katson sitä silloin tällöin. Viimeksi, kun katsoin, hän teki italialaisia lihapullia. Päätin minäkin kokeilla. Jouduin kuitenkin tuunaamaan, kun ei ollut kaikkia aineita. Eli tein näin:

Tee ensin kastike kiehumaan
Kaksi purkkia säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja (meinasin ostaa Muttia, mutta oli kaksi kertaa kalliimpaa kuin Rainbow, joten päädyin halvempaan)
Yksi iso tai kaksi keskikokoista keltasipulia
Neljä valkosipulin kynttä tai kaksi yksikyntistä
Kuivattua basilikaa
Oliiviöljyä
Suolaa

Pilko sipulit ja kuullota ne runsaassa oliiviöljyssä. Lisää tomaatit kastikkeineen purkeista. Huuhtele purkit vesitilkalla ja lisää pataan. Lisää kuivattua basilikaa runsas ruokalusikallinen. En mittaillut aineita, ihan sormituntumalla vain laitoin. Ripaus suolaa. Painele perunatömpällä tomaatit rikki ja lisää hieman vielä oliiviöljyä ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä ainakin 45 minuuttia.

Lihapullat
Kaksi 450 g rasiaa jauhelihaa (oli tarkoitus ottaa nautaa ja sika-nautaa pakastimesta, mutta tulikin vain sika-nautaa)
Kolme kananmunaa
Korppujauhoja sopivasti ehkä noin desi
Maitoa liraus
Rakuunaa kuivattuna
Parmesaania raastettuna (mulla oli vain goudaa)
Suolaa
Pippuria myllystä

Tässäkään en mittaillut juurikaan aineita, vaan kaikki kulhoon ja hyvin sekaisin. Tee isoja pullia ja paista ne pannussa, jossa on noin puoli senttiä oliiviöljyä. Kun pullat ovat kauniin ruskeita, nostele ne kastikkeeseen ja anna vielä kiehua, niin että kypsyvät myös sisältä. Lisää loppuvaiheessa vielä sormin revittyä tuoretta basilikaa. Tarkista maku.

Keitä lisukkeeksi pastaa. Koska tästä tulee aika iso annos, loppu jäi ainakin meillä jääkaappiin. Sopii hyvin myös pehmeän leivän kanssa syötäväksi.

On uskomattoman hyvää.
Tässä on linkki Mayn keittiö -ohjelmaan, jossa hän näitä valmistaa http://alfatv.fi/arkisto/
Jos linkki ei vie kyseiseen ohjelmaan, niin valitse arkistosta Viihde ja kulttuuri ja selaa ohjelmia niin, että löytyy ohjelma nimeltä Mayn keittiö Italialaiset lihapullat.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

olisiko mahdollista saada myös leivonta ja jälkiruoka reseptejä?